pondělí 31. srpna 2015

Bramborové pirohy s bryndzou

Vím, že je u nás bryndza už poměrně dobře dostupná, ale pokaždé když jedu na Slovensko si jí stejně vždy přivezu a udělám bryndzové halušky. Tentokrát jsem se rozhodla udělat změnu a použila jsem jí jako náplň do bramborových pirohů. Je to teda docela piplačka, ale výsledek rozhodně stojí za to :)

  • 500 g brambor
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • lžička soli
  • 250 g bryndzy + 1 extra uvařená brambora
  • zakysaná smetana, jarní cibulka, slanina 

Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé je oloupeme a protlačíme je přes lis na brambory nebo je postrouháme na jemném struhadle. Jednu bramboru si nastrouháme zvlášť a smícháme jí s bryndzou, touto směsí potom budeme pirožky plnit.

Nastrouhané brambory smícháme s vejcem, moukou a solí a rukama uhněteme pevné těsto (je možné, že budete potřebovat o něco více mouky), které si následně rozdělíme na dvě části a vyválíme. Placky by měly na výšku mít zhruba půl centimentru. Sklenicí vykrajujeme kolečka, která plníme připravenou směsí z bryndzy a brambory. Každé naplněné kolečko přeložíme a spojíme pomocí vidličky.

Vaříme ve vroucí vodě zhruba 5-7 minut dokud pirohy nevyplavou na hladinu. Podáváme s jarní cibulkou, zakysanou smetanou a slaninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...