středa 26. srpna 2015

Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta

Léto pomalu, ale jistě končí, ale jahody jsou věčné. Tento recept je ještě z července, kdy jsme dostali darem hrózně moc jahod. Z této úrody vznikly tyto knedlíčky, jahodový džem a sirup.


  • 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 270 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • jahody
  • máslo, cukr, tvaroh, jahody na ozdobení

Z tvarohu, 250 g mouky, soli a vajíčka vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na lehce pomoučené ploše a rozdělíme na cca 25 dílků. Mám totiž ráda opravdu malé knedlíčky - jahody obalené trochou těsta.

Jahody obalíme ve směsi ze zbylé mouky a moučkového cukru, aby se nám lépe balily do těsta, vložíme je do připravených dílku a tvarujeme knedlíčky. Vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut a podáváme tak, jak máme rádi - s rozpuštěným máslem, cukrem, nastrouhaným tvarohem nebo rozmačkanými jahodami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...