úterý 25. srpna 2015

Rajčatová polévka s mozzarellou a bazalkovým olejem

Můj první recept na blogu není zrovna nic světoborného, ale v jednoduchosti je přece krása, že! A časem se budu zlepšovat, přísáhám, takže pojďme na to :)

  • 12 střednich, hezky uzrálých rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 dcl vývaru
  • mozzarella
  • hrst lístků bazalky
  • olivový olej
  • sůl, pepř, cukr na dochucení

Rajčata nakrojíme, zpaříme, následně prudce zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a krátce osmahneme na olivovém oleji. Přidáme na plátky nakrájený česnek, zalijeme vývarem a necháme povařit zhruba 10 minut.

Dochutíme podle vlastních preferencí soli, pepřem a hnědým cukrem. Směs rozmixujeme dohladka, případně ještě propasírujeme.

Na bazalkový olej si rozmixujeme bazalku s olivovým olejem (dávám od oka tak 5 lžic) a stroužkem česneku. Mozzarellu natrháme na tenké plátky, ozdobíme jimi polévku a podáváme přelité bazalkovým olejem.

2 komentáře:

  1. no teda! tak tenhle blog bude ode dneška můj nejoblíbenější. hned první recept a delikatesa! rajčat máme plnou zahradu a mně už docházejí nápady, co s nimi. tuhle polévku určitě zkusím!

    OdpovědětSmazat
  2. ó děkuji za první komentář na blogu! jsem ráda, že se ti tu líbí a doufám, že tu najdeš hodně inspirace!

    OdpovědětSmazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...