Stránky

úterý 15. září 2015

Podzimní lívance s jablky, skořicí a javorovým sirupem

Vím, že podle kalendáře podzim začne až za týden, ale já se cítím podzimně už teď - zejména pokud jde o ingredience. Proto tyhle lívance, které jsou moc dobré a navíc je můžete nabídnout i vašim vegan přátelům, kteří se staví na návštěvu :)

  • 4 střední jablka 
  • 3 lžíce třtinového cukru 
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • 1 lžička skořice 
  • 2 lžíce oleje 
  • 0,5 l rostlinného mléka 
  • 250 g hladké mouky 
  • 1 balíček kypřícího prášku 
  • špetka soli 
  • olej na smažení 
  • javorový sirup a skořice k podávání 

Dvě jablka si oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme třtinový cukr, skořici a vanilkový extrakt a důkladně promícháme. Do této směsi přidáme olej a mléko a metličkou důkladně zapracujeme sypkou směs z mouky smíchané s kypřícím práškem a se špetkou soli.

Lívanečky smažíme dozlatova na trošce oleje v lívanečníku nebo na pánví, kde se pokoušíme o pravidelné tvary. Vždy počkáme, než nám těsto trochu zatuhne a objeví se v něm bublinky, až potom obracíme.

Zbylá dvě jablka rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Plátky jablek posypeme skořicí a orestujeme je s trochou javorového sirupu na pánvi. Hotové lívance podáváme s orestovanými plátky jablek a s javorovým sirupem.

2 komentáře:

  1. no teda. asi uz jsem trapna s tim , ze vsechno zkusim, ale tohle teda zkusim! :)
    to rostlinne mleko muzu nahradit normalne kravskym, ze? a vanilkovy extrakt pouzivas doktor oetker ze supermarketu, a nebo mas nejaky tajny tip?

    OdpovědětVymazat
  2. jasne, mleko muzes pouzit jakekoliv a klidne muzes pridat i vajicko, testo pak bude mit urcite lepsi barvu :) vanilkovej extrakt pouzivam ten z M&S, to vanilkovy aroma od doktora oetkera je desne umely! tak dej vedet, jak to dopadlo!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...