- 200 g hladké mouky
- 150 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 350 ml mléka
- 5 vrchovatých lžic cukru krupice
- 1 vanilkový puding
- 250 g měkký tvaroh ve vaničce
- lžička vanilkového extraktu
- 4 hrušky
- šťáva z půlky citrónu
- meruňkový džem na potření
Mezitím si z mléka, cukru krupice a pudinkového prášku uvaříme hustý puding, do kterého přidáme tvaroh, vanilkový extrakt a citrónovou šťávu, případně ještě dosladíme a důkladně promícháme, abychom v krému neměli hrudky. Hrušky pořádně omyjeme, zbavíme je jádřinců, stopek a bubáků a nakrájíme je na tenké plátky
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Těsto si rozválíme na lehce pomoučeném vále na tloušťku zhruba 0,4 cm a vyložíme jím kulatou formu o průměru 23 cm. Vytvoříme zhruba 5 cm vysoký okraj a pořádně upěchujeme do formy.
Na těsto rozetřeme tvarohový krém, naskládáme na něj úhledně plátky hrušek a přehrneme zbylé okraje těsta. Pečeme asi 45 minut dokud těsto nezezlátne. Na závěr ještě horky koláč potřeme meruňkovým džemem a necháme ho úplně vychladnout. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat