středa 28. října 2015

Pečená kuřecí prsa s parmazánovou kaší a kapustičkami na másle

Tak kapustičky jsem měla naposledy snad na základce. Nikdy nepatřily na seznam mých oblíbených potravin, protože mi přišly takové hořké. Teď jsou zase hrozně v módě, tak jsem si řekla, že jim dám šanci a vyplatilo se. Mé chuťové buňky asi dospěly :)


  • 400g kuřecích prsíček
  • olivový olej
  • 250g růžičkové kapusty
  • 100 g másla
  • 1kg brambor
  • 200ml mléka nebo smetany
  • 30g parmazánu
  • sůl a pepř

Koupila jsem půlku farmářského kuřete, kterou jsem si naporcovala na jedno obří prso, stehno a křídlo. Z půlkostry jsem udělala vývar, prso jsem naporcovala na 3 filátka, to nejlepší s kůžičkou si zamluvil Lukáš :( to jsme nakonec taky vyfotili, protože vypadalo nejlépe! Zbytek kuřete jsem zamrazila do dalšího receptu.

Kuře

Troubu předehřejeme na 160 °C. Kuřecí prsa si nasolíme, napepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném olivovém oleji (pokud máme prsa s kůží, tak kůžičkovou stranou napřed). Z každé strany postačí tak 3 minuty. Prsa přemístíme do pekáčku a pečeme v troubě asi ještě 10 minut.

Kapustičky

Kapustičky očistíme tak, že sloupneme pár svrchních lístků, dokud nejsou úplně čisťoučké, potom je důkladně omyjeme, odřízneme přečuhující košťál, rozpůlíme a asi 5 minut povaříme. Já jsem je vařila ve vývaru a pár jsem jich tam rovnou nechala, ale bohatě postačí osolená voda. Ve výpeku z kuřete necháme rozpustit 50g másla a rovnou do něj přemístíme i kapustičky a zprudka je orestujeme, můžeme přidat i trochu vývaru. Zhruba po dvou minutách je odstavíme, dosolíme, dopepříme a necháme ještě chvíli pod pokličkou dojít.

Kaše

Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a uvaříme doměkka. Zcedíme, přidáme 50g másla a ohřáté mléko nebo smetanu, důkladně rozmašírujeme na kaši. Nakonec přimícháme najemno nastrouhaný parmazán. A můžeme servírovat!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...