pátek 23. října 2015

Tatarák z avokáda a uzeného lososa se salátkem z polníčku a toasty

Moc se omlouvám za špatnou kvalitu fotografie, ale tenhle tatarák jsem dělala k večeři po práci a venku už byla tma jako v pytli! Chuťově byl ale tak dobrý, že jsem ho sem prostě musela dát.


Ingredience pro dvě osoby:

  • avokádo
  • 100 g uzeného lososa
  • 1 malá šalotka
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • sůl a pepř

K podávání:

  • 2 hrsti polníčku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička balzamikového octa
  • špetka soli
  • 4 plátky toastového chleba

Avokádo a lososa nakrájíme najemno, šalotku nasekáme nadrobno a vše opatrně promícháme s citrónovou šťávou a hořčicí. Mícháme opatrně, protože nechceme, aby se z avokáda stala kaše, ale aby si zachovalo nějakou strukturu. Osolíme a opepříme podle chuti.

V misce si důkladně promícháme olivový olej, balzamikový ocet a sůl a takto připravenou zálivku si rukama promícháme s polníčkem. Podáváme s opečenými toasty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...