Stránky

úterý 17. listopadu 2015

Těstoviny s lososem, smetanou, koprem a brandy

Těstoviny můžu kdykoliv a na všechny způsoby. Tyhle s lososem jsou jedny z mých nejoblíbenějších! Kopr je sice novinka, ale po tomto experimentu ho budu přidávat pravidelně.


  • 500 g čerstvých těstovin (použila jsem bigoli, ale výborné jsou i tagliatelle/tagliolini/spaghetti)
  • 350 g čerstvého filetu z lososa bez kůže 
  • 250 ml smetany ke šlehání 
  • 3 lžíce másla 
  • 1 lžíce olivového oleje 
  • 1 malá šalotka 
  • 40 ml brandy nebo koňaku 
  • 1 hrst čerstvého kopru 
  • 1 hrst strouhaného parmazánu 
  • sůl a pepř 

Nejdříve si dáme vařit vodu na těstoviny. Lososa nakrájíme na menší kousky a šalotku nasekáme nadrobno. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme olivový olej a šalotku a necháme jí na mírném ohni zesklovatět. Do pánve nasázíme kousky lososa a restujeme.

V tuto chvíli házíme do vroucí vody těstoviny, které by měly být hotové ve stejný moment jako omáčka, v mém případě tedy za 8 minut. K lososovi vlijeme brandy a necháme odpařit alkohol. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a povaříme.

Vypínáme těstoviny a přemisťujeme je do omáčky včetně asi jedné naběračky vody, ve které se vařily těstoviny. Přihodíme nasekaný kopr, zlehka promícháme a ještě chviličku povaříme. Pánev odstavíme z plotny, zasypeme parmazánem a důkladně promícháme. Servírujeme okamžitě, posypané koprem a parmazánem a zakápnuté olivovým olejem.


2 komentáře:

  1. prosimte, to abych na ty tvy recepty vykoupila celej regal s alkoholem! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. dyt si porad stezujes, ze doma mate plny skrine alkoholu a ze ho nikdo nepije, tak pro nej mas konecne vyuziti :))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...