- 500 g čerstvých těstovin (použila jsem bigoli, ale výborné jsou i tagliatelle/tagliolini/spaghetti)
- 350 g čerstvého filetu z lososa bez kůže
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá šalotka
- 40 ml brandy nebo koňaku
- 1 hrst čerstvého kopru
- 1 hrst strouhaného parmazánu
- sůl a pepř
Nejdříve si dáme vařit vodu na těstoviny. Lososa nakrájíme na menší kousky a šalotku nasekáme nadrobno. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme olivový olej a šalotku a necháme jí na mírném ohni zesklovatět. Do pánve nasázíme kousky lososa a restujeme.
V tuto chvíli házíme do vroucí vody těstoviny, které by měly být hotové ve stejný moment jako omáčka, v mém případě tedy za 8 minut. K lososovi vlijeme brandy a necháme odpařit alkohol. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a povaříme.
Vypínáme těstoviny a přemisťujeme je do omáčky včetně asi jedné naběračky vody, ve které se vařily těstoviny. Přihodíme nasekaný kopr, zlehka promícháme a ještě chviličku povaříme. Pánev odstavíme z plotny, zasypeme parmazánem a důkladně promícháme. Servírujeme okamžitě, posypané koprem a parmazánem a zakápnuté olivovým olejem.
prosimte, to abych na ty tvy recepty vykoupila celej regal s alkoholem! ;)
OdpovědětVymazatdyt si porad stezujes, ze doma mate plny skrine alkoholu a ze ho nikdo nepije, tak pro nej mas konecne vyuziti :))
OdpovědětVymazat