Ingredience na 23 cm formu:
- 500 g mascarpone
- 350 g sýra philadelphia
- 100 ml smetany ke šlehání
- 3 vejce
- 200 g bílé čokolády
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vanilkový lusk
- 200 g sušenek (Lotus, Bebe)
- 125 g másla
- 20 větších jahod
- 2 lžíce cukru krupice
- šťáva z půlky citrónu
Nejdříve si rozdrtíme sušenky na jemný prášek (použijeme buď mixér nebo sáček a paličku na maso) a promícháme s rozpuštěným máslem. Vytvoříme kompaktní hmotu, kterou pomocí lžíce upěchujeme na dno dortové formy a dáme na 10 minut do trouby na 160°C.
Mezitím si necháme ve vodní lázni rozpustit čokoládu. Do mísy dáme mascarpone, philadelphii, mouku a zrníčka z rozříznutého vanilkového lusku a zlehka prošleháme. Potom postupně zašleháme všechna vejce, smetanu a nakonec také trochu vychladlou čokoládu. Šleháme co nejméně a na co nejnižší otáčky, aby se nám do směsi nedostalo moc vzduchu. Nakonec směs uhladíme na sušenkový základ.
Do malého pekáčku nalejeme vroucí vodu a umístíme ho na dno trouby. Cheesecake pečeme v páře asi 50 minut při 160°C. Po upečení necháme koláč v zavřené troubě ještě hodinu a potom ho vychladíme - ideálně přes noc.
Polovinu jahod nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme se šťávou z citrónu a s cukrem. Omáčku asi 10 povaříme. Zbytek jahod překrojíme napůl a vmícháme do omáčky. Vychladlé naaranžujeme.
jee, vsechno nejlepsi, diego!!!
OdpovědětVymazat