- 150 g karamelových Lotus sušenek
- 70 g másla
- 250 g mascarpone
- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 250 g philadelphie
- 3 vejce
- 4 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 60 g nemletého máku
- 200 g šlehačky
Do trouby umístíme pekáč s vodou a těsně nad něj dáme mřížku na které bude forma s koláčem (potřebujeme, aby se koláč dělal v páře). Troubu předehřejeme na 160 °C.
Mascarpone, tvaroh a philadelphii, které by měly mít pokojovou teplotu, si důkladně promícháme tak, aby ve směsi nebyly hrudky. Přidáme vejce a cukr a opět důkladně promícháme. Pak přijde na řadu citrónová šťáva, vanilka a mák, jemně promícháme. Snažíme se míchat co nejméně, aby se nám do směsi dostalo co nejméně vzduchu (šlehač nepoužívám).
Směs naneseme na korpus a zarovnáme. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Po uplynutí této doby troubu vypneme, ale neotvíráme. Koláč v ní necháme ještě dvě hodiny, poté troubu otevřeme a necháme koláč úplně vychladnout. Na závěr si ušleháme šlehačku a rozetřeme jí po povrchu. Necháme vychladit ideálně přes noc v lednici a servírujeme.
no, sysi, tak tohle je pro me neco. jabka? hrusky? jooo, ale makovy cheesecake, tak to je pro me neco. urcite brzy vyzkousim! vypada nadherne.
OdpovědětVymazatdiky, to jsem rada, ze jsem se trefila do tveho gusta :) doufam, ze se ti povede!
OdpovědětVymazatCo je philadelphie? Bohuižel neznám. Dá se to měčím nahradit?
OdpovědětVymazatPhiladelphia je značka smetanového termizovaného sýra, který se používá k přípravě tradičního cheesecaku. Dá se nahradit značkou Buko nebo také Lučinou, která má však trochu jinou strukturu, ale myslím, že výsledek bude i tak vynikající :)
OdpovědětVymazat