- 250 g mascarpone
- 3 vejce
- 3 lžíce cukru krupice
- 12 cukrářských piškotů savoiardi
- 1,5 dcl kávy
- 0,5 dcl amaretta
- 1 špetka soli
- kakao
- maliny
Nejdříve si oddělíme bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do světle žluté husté pěny. Mascarpone, ideálně v pokojové teplotě, přimícháme ke žloutkům tak, aby se netvořily hrudky - v této fázi už nešleháme. Na závěr opatrně vmícháme ušlehané bílky.
Připravíme si 4 skleničky. Do vychladlé kávy přidáme amaretto a v takto připravené lázni máčíme piškoty. Ty stačí opravdu jen na chvíli ponořit a vložit na dno skleničky. Naneseme vrstvu krému a případně také malin nebo jiného ovoce. Pak ještě jednu vrstvu piškot a nakonec krému, který zasypeme kakaem a ozdobíme ovocem a mátou. Necháme v lednici uležet alespoň 4 hodiny, ideálně však přes noc.
Já osobně mám raději hodně krému a méně piškot, takže jsem na každý pohárek použila jen tři. Každopádně fantazii se meze nekladou, takže si vaše tiramisú navrstvěte podle vlastního gusta :)
Já osobně mám raději hodně krému a méně piškot, takže jsem na každý pohárek použila jen tři. Každopádně fantazii se meze nekladou, takže si vaše tiramisú navrstvěte podle vlastního gusta :)
Žádné komentáře:
Okomentovat