Když podzim, tak dýně! Dýně jsou teď na každém rohu, takže by byla věčná škoda si z nich něco neuvařit a není nic jednoduššího než tento dýňový krém.
- 1 střední dýně Hokkaidó
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 mrkve
- 1 brambora
- 150 ml kokosového mléka
- 1 lžíce kokosového oleje
- 0,75 l vroucí vody
- sůl a pepř
Dýni si pořádně omyjeme, protože jí nebudeme loupat. Překrojíme jí napůl, vydlabeme všechna semínka a nakrájíme na kostičky. Na menší kousky nakrájíme i mrkve a bramboru.
Cibuli si nakrájíme najemno a necháme jí zesklovatět na lžíci kokosového oleje. Přidáme prolisovaný česnek, dýni, mrkve a bramboru a restujeme. Asi po 2 minutách zalejeme vroucí vodou a vaříme zhruba 20 minut.
Dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme dohladka. Pro zjemnění vmícháme do krému ještě kokosové mléko a podáváme s opraženými dýňovými semínky.
Cibuli si nakrájíme najemno a necháme jí zesklovatět na lžíci kokosového oleje. Přidáme prolisovaný česnek, dýni, mrkve a bramboru a restujeme. Asi po 2 minutách zalejeme vroucí vodou a vaříme zhruba 20 minut.
Dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme dohladka. Pro zjemnění vmícháme do krému ještě kokosové mléko a podáváme s opraženými dýňovými semínky.
Žádné komentáře:
Okomentovat