- 4 střední jablka
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce oleje
- 0,5 l rostlinného mléka
- 250 g hladké mouky
- 1 balíček kypřícího prášku
- špetka soli
- olej na smažení
- javorový sirup a skořice k podávání
Dvě jablka si oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme třtinový cukr, skořici a vanilkový extrakt a důkladně promícháme. Do této směsi přidáme olej a mléko a metličkou důkladně zapracujeme sypkou směs z mouky smíchané s kypřícím práškem a se špetkou soli.
Lívanečky smažíme dozlatova na trošce oleje v lívanečníku nebo na pánví, kde se pokoušíme o pravidelné tvary. Vždy počkáme, než nám těsto trochu zatuhne a objeví se v něm bublinky, až potom obracíme.
Zbylá dvě jablka rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Plátky jablek posypeme skořicí a orestujeme je s trochou javorového sirupu na pánvi. Hotové lívance podáváme s orestovanými plátky jablek a s javorovým sirupem.
no teda. asi uz jsem trapna s tim , ze vsechno zkusim, ale tohle teda zkusim! :)
OdpovědětVymazatto rostlinne mleko muzu nahradit normalne kravskym, ze? a vanilkovy extrakt pouzivas doktor oetker ze supermarketu, a nebo mas nejaky tajny tip?
jasne, mleko muzes pouzit jakekoliv a klidne muzes pridat i vajicko, testo pak bude mit urcite lepsi barvu :) vanilkovej extrakt pouzivam ten z M&S, to vanilkovy aroma od doktora oetkera je desne umely! tak dej vedet, jak to dopadlo!
OdpovědětVymazat