Stránky

středa 9. září 2015

Špagety s klobáskami, rajčaty a bazalkou

Tento recept jsem odkoukala za mých studijních let na výměnném pobytu v Itálii. Moje Italka měla nejraději pizzu s hranolky a tyhle těstoviny s klobáskami. Pokud chcete udělat dojem, můžete říct, že jste připravili spaghetti con salsiccia al pomodoro! A máchejte do toho trochu rukama.


Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 400 g hovězích grilovacích klobásek
  • 8 hezky uzrálých středně velkých rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • pár lístků bazalky
  • olivový olej
  • parmazán
  • špagety n.5

Nejdříve si vymačkáme náplň klobásek ze střívek. Já použila hovězí klobásky ochucené zeleným a růžovým pepřem s červenou cibulí z M&S. Rajčátka si nařízneme, zpaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Do pánve si nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm mleté maso z klobásek do hněda. Maso postupně rozdrolíme na menší kousky a přidáme prolisovaný česnek a rajčata. Pro hezčí efekt jsem přidala ještě pár žlutých cherry rajčátek překrojených napůl.

Dusíme asi 30 minut, ke konci přidáme nasekané lístky bazalky a případně ještě dosolíme a dopepříme, ale klobásky už jsou většinou dobře dochucené, takže to nebývá potřeba. Hotovou směs důkladně promícháme se špagetami a s hrstí nastrouhaného parmazánu.Servírujeme ozdobené plátky parmazánu a bazalkou zakápnuté olivovým olejem.

2 komentáře:

  1. tak já jsem dnes uvařila podle tohohle receptu - a všem doporučuju! bylo to vynikající.
    sice jsem omylem v m&s sáhla po vepřových klobásách místo hovězích, a po příchodu domů jsem zjistila, že nemáme česnek, a taky rajčata jen ta cherry, takže se mi honza smál, že dělám úplně jiný recept, ale bylo to výborné a strašně jsme si pochutnali. já bych tuhle kombinaci nikdy sama nevymyslela - a mačkat maso z klobás? no to by mě v životě nenapadlo!
    tak sysi, díky! tenhle recept se určitě stane stálicí v našem repertoáru, a jako vždy jsi nezklamala :)

    OdpovědětVymazat
  2. to mě pobavilo :D důležitá je právě ta inspirace, to, že si to pak upravíš podle sebe vůbec nevadí! jsem ráda, že mají klobásky úspěch, já je taky miluju!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...