Tento recept jsem odkoukala za mých studijních let na výměnném pobytu v Itálii. Moje Italka měla nejraději pizzu s hranolky a tyhle těstoviny s klobáskami. Pokud chcete udělat dojem, můžete říct, že jste připravili spaghetti con salsiccia al pomodoro! A máchejte do toho trochu rukama.
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 400 g hovězích grilovacích klobásek
- 8 hezky uzrálých středně velkých rajčátek
- 2 stroužky česneku
- pár lístků bazalky
- olivový olej
- parmazán
- špagety n.5
Nejdříve si vymačkáme náplň klobásek ze střívek. Já použila hovězí klobásky ochucené zeleným a růžovým pepřem s červenou cibulí z M&S. Rajčátka si nařízneme, zpaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Do pánve si nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm mleté maso z klobásek do hněda. Maso postupně rozdrolíme na menší kousky a přidáme prolisovaný česnek a rajčata. Pro hezčí efekt jsem přidala ještě pár žlutých cherry rajčátek překrojených napůl.
Dusíme asi 30 minut, ke konci přidáme nasekané lístky bazalky a případně ještě dosolíme a dopepříme, ale klobásky už jsou většinou dobře dochucené, takže to nebývá potřeba. Hotovou směs důkladně promícháme se špagetami a s hrstí nastrouhaného parmazánu.Servírujeme ozdobené plátky parmazánu a bazalkou zakápnuté olivovým olejem.
Do pánve si nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm mleté maso z klobásek do hněda. Maso postupně rozdrolíme na menší kousky a přidáme prolisovaný česnek a rajčata. Pro hezčí efekt jsem přidala ještě pár žlutých cherry rajčátek překrojených napůl.
Dusíme asi 30 minut, ke konci přidáme nasekané lístky bazalky a případně ještě dosolíme a dopepříme, ale klobásky už jsou většinou dobře dochucené, takže to nebývá potřeba. Hotovou směs důkladně promícháme se špagetami a s hrstí nastrouhaného parmazánu.Servírujeme ozdobené plátky parmazánu a bazalkou zakápnuté olivovým olejem.
tak já jsem dnes uvařila podle tohohle receptu - a všem doporučuju! bylo to vynikající.
OdpovědětVymazatsice jsem omylem v m&s sáhla po vepřových klobásách místo hovězích, a po příchodu domů jsem zjistila, že nemáme česnek, a taky rajčata jen ta cherry, takže se mi honza smál, že dělám úplně jiný recept, ale bylo to výborné a strašně jsme si pochutnali. já bych tuhle kombinaci nikdy sama nevymyslela - a mačkat maso z klobás? no to by mě v životě nenapadlo!
tak sysi, díky! tenhle recept se určitě stane stálicí v našem repertoáru, a jako vždy jsi nezklamala :)
to mě pobavilo :D důležitá je právě ta inspirace, to, že si to pak upravíš podle sebe vůbec nevadí! jsem ráda, že mají klobásky úspěch, já je taky miluju!
OdpovědětVymazat