- 500 g kuřecích jater
- 125 g másla
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 snítky tymiánu
- 0,5 dcl portského vína
- 50 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř
- 1 kg švestek
- 1 větší cibuli
- 250 ml pomerančové šťávy
- 100 ml červeného vína
- 1 lžičku chilli
- půl lžičky skořice
- 3 lžíce třtinového cukru
- olej
Švestky si vypeckujeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a necháme zpěnit na troše oleje. Poté zlehka orestujeme švestky a zalijeme je červeným vínem a pomerančovou šťávou. Přidáme cukr, skořici a chilli a za občasného míchání dusíme zhruba 45 minut. Vaříme až do takové marmeládové konzistence, případně ještě dochutíme. Přelijeme do čisté nádoby a skladujeme v lednici, kde chutney vydrží zhruba tři měsíce nebo dokud ho nesníte. Chutney se skvěle hodí ke grilovaným sýrům, steakům nebo právě k paštice.
tyjo, sysi, musela jsi na lukasovu rodinu udelat ohromny dojem! nemuzu se dockat, az se vratime z prazdnin a ja zacnu zase varit trochu narocnejsi jidla (nez kure s neloupanym bramborem v remosce jako tady v kytlicich), protoze vazne planuju vyzkouset vsechny tve recepty! je super, ze vim, ze je zvladnu, ale ze budou chutnat vyborne, jako vsechno od tebe!
OdpovědětVymazatdojem udělala! a nejen na ně, ale po několikáté i na mě ;)
Vymazatjinak, určitě recepty zkus, třeba z toho nakonec bude další blog - www.susuvarí.cz :)
:D :D
Vymazatno všem moc chutnalo nebo to alespoň tvrdili :) tak dík moc za slova chvály a držím palce, ať se všechny tvé pokusy vydaří!
OdpovědětVymazat