- rostlinný olej
- 1 cibule
- hrst čerstvého koriandru
- 1 červená chilli paprička
- 1 menší květák
- 2 velké brambory
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky drceného římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 3 lžičky koření garam masala
- 2 hrsti zeleného hrášku
- sůl
- rýže Basmati
- bílý jogurt
Loupaná rajčata si nasekáme na menší kousky a vmícháme spolu s nastrouhaným zázvorem a nasekaným česnekem do cibulové směsi. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a květák rozdělený na růžičky, osolíme a pořádně promícháme. Přidáme trochu vody, aby se nám ingredience nepřipalovaly a dusíme pod pokličkou asi 20 minut nebo dokud nejsou brambory měkké.
Nakonec přidáme hrášek a garam masalu, promícháme, případně dosolíme/dosladíme a ještě chvíli podusíme. Posypeme nasekanými lístky koriandru a podáváme s rýží Basmati nebo s plackami a s bílým jogurtem.
A jak dělám rýži? Rýži propláchnu, podusím chvíli na oleji a zaleju vroucí vodou. Na jeden dílek rýže používám jeden a půl dílku vody a dusím tak 2-3 minuty dokud se neodpaří většina vody. Osolím. Troubu si předehřeju na 150°C, potom jí vypnu a vložím do ní rýži. Po 30 minutách je rýže hotová a připravená k podávání!
jee, to vypada krasne. koukam, ze v nasi rodine se to dela velmi zjednodusene :) ale s plackama je to vyborne, to urcite priste zkus!
OdpovědětVymazatplacky urcite zkusim priste!
OdpovědětVymazat